Home » Tussendoortjes » Bananenbrood

bananenbrood

ik heb de laatste 3 weken ongeveer 8 verschillende bananenbroden gemaakt, ik moest natuurlijk even uittesten welke het allerlekkerst is, voordat ik hem hier neer zet.. dat vonden de kinderen en visite trouwens helemaal niet erg :)

 

ingrediënten: 

  • 150 gram bloem

  • 50 gram havervlokken

  • 50 gram suiker

  • 2 tl kaneel

  • 2 tl bakingsoda

  • snufje zout

  • 60 ml appelmoes (bron Rens Kroes)

  • 1 ei of 2 kleintjes

  • 50 gram gesmolten boter

  • 1 stevig zuur appeltje in grove stukken gesneden

  • 3 geprakte bananen

  • 1 tl vanille poeder zonder suiker 

  • rozijnen

  • pecannoten/walnoten

  • geraspte kokossnippers

  • Scheut maple syrup 

meng alle ingrediënten in een kom, neem een siliconen cake vorm en vet deze in met kokosolie, strooi op de onderkant de geraspte kokossnippers en de stroop en hierover heen doe je het beslag.

bak de cake 35 minuten in een 175 graden heteluchtoven (of iets langer in een normale oven)