Home » Kefir » Basis recept

Basis recept waterkefir:

 

  • 15 gram waterkefir

  • 150 ml water

  • 7,5 gram biologische suiker

  • een kwart citroen (goed gewassen)

  • 1 stuk gedroogd fruit bijv dadel of vijg.

 

  1. was je kefir korrels onder zacht stromend water in je plastic zeef. gebruik nooit metaal want hierdoor kunnen de korrels dood gaan.
  2. doe ze in de weckpot en doe daar het water en de suiker bij, roer dit voorzichtig door. ik gebruik hiervoor een lange plastic lepel (die van mijn melkopschuimer)
  3. dan het fruit en citroen erbij en de de pot dicht, een weckpot kan niet ontploffen maar ik laat hem soms wel even ontluchten, voor de zekerheid.
  4. laat dit 24 uur staan en bewaar je drankje in de koelkast, het liefst in een fles die ook zo'n weckpot achtige dop heeft.

 

Dan kan je weer opnieuw beginnen en krijg je steeds meer kefir korrels! voor de tweede batch ga ik zo te werk:

 

  1. pak met je handen het fruit en de citroen eruit, knijp de citroen erboven uit, voeg eventueel nog meer citroensap toe, je kefir word hier erg lekker fris van.
  2. dan giet je je kefir drank af boven de fles waar het in komt, met een vergiet en de zeef.
  3. daarna kan je weer de stappen hierboven volgen.