FOOD, MOTHERHOOD & EVERYDAY STRUGGLES
Home » Kefir

KEFIR

Al jaren ben ik dol op melk kefir, maar omdat het mij tegen staat om koeienmelk te drinken, maar toch weer wat gezonder wil gaan leven ben ik opzoek gegaan hoe het eigenlijk zit met water kefir. 

Na wat research te hebben gedaan op meerdere websites heb ik eind Mei besloten 15 gram kefir korrels, een plastic zeef en een 1L glazen beugelfles te kopen. Weckpotten heb ik namelijk al -  meer heb je eigenlijk niet nodig! Het is super simpel en er zit echt niet veel tijd in. 

Ok eerlijk is eerlijk, je moet er wel van houden, ik laat het iedereen even proeven bij binnenkomst, no is not an answer. En ik denk dat 30% het niet lust. de smaak is meestal te vergelijken met een 2% licht bruisend citroen biertje. Alhoewel het erg kan verschillen, ook ik ben nog zoekende naar dé perfecte combinatie. Ik heb al héle lekkere gemaakt maar ook zeker een hele vieze waarvan ik zelfs een beetje was aangeschoten (lees:5 weken geleden bevallen en een heel glas achterover geslagen op een lege maag) het alcohol percentage is in principe 0,2 tot 2% maar als het warmer dan 20 graden is in huis moet je je kefir gewoon niet langer dan 24 uur laten staan heb ik geleerd, deze heftige batch stond 48u in de 25 graden, en die kunnen oplopen tot 9%... oeps. 


Klik hier om een tekst te typen.