Home » Hoofdgerechten » Stoofpotten » Shakshuka

Milde Shakshuka

  • 2  blikken  bio tomatenblokjes (2x400gr)

  • 1 gele paprika en een rode

  • 2 tenen knoflook

  • 3 el tomatenpuree

  • 2 uien

  • 4 tl komijnpoeder

  • 4 tl paprikapoeder

  • flink wat peterselie

  • 4 eieren

  • half pak feta kaas 

 

Dit is dé ik heb geen zin om te koken maar wel heel erg honger maaltijd voor 'S middags óf 'S avonds.

Het beste gebruik je hier een tajine voor maar een wok pan voldoet ook.

- snipper de ui en laat deze met flink wat olijfolie fruiten in de pan.

- Dan doe je daar de geperste knoflook bij en de in blokjes gesneden paprika.

- Zet je vuur nu laag! want de kruiden komen erbij, je wilt deze niet laten verbranden want dan word je gerecht bitter. De kruiden kun je het beste van tevoren klaar zetten, al bij elkaar in een bakje.

- Dan doe je de tomaten puree en tomaten blokjes erbij en mag het vuur weer hoger.

- Breng op smaak met zout en peper en proef af en toe even.

- Laat dit ongeveer 7 minuten pruttelen en dan maak je een kuiltje, doe je het ei er in, dit doe je op 4 plekken.

- Doe nu de deksel op de pan en laat het weer een minuut of 7 pruttelen, op een zacht vuurtje. check je ei, of het wit niet meer blubberig is, daar word iedereen ongelukkig van, een hard ei geel trouwens ook. dus Check check dubbel check.

- Strooi je fijngehakte peterselie en verkruimelde feta kaas erover, en zet een pot sambal op tafel voor de liefhebbers.

- Een bak Griekse yoghurt met wat zout, suiker, knoflook, bieslook en peterselie kan hier ook prima bij!

- Zet de pan in het middel van de tafel en dip hier je (bijvoorbeeld turks) brood in. 

Eet smakelijk!