Home » Hoofdgerechten » Soep » Kokos-kerrie

Kokos-kerrie

IK kom er net achter dat ik nog helemaal geen soep op mijn site heb staan! eigenlijk heel raar want wij zijn echt dol op alle soorten soep in onze familie.

Dit recept heb ik gevonden op Pinterest van www.choosingchia.com

Ze is ook nog eens super vriendelijk :) 

Ik heb hem wat veranderd omdat zij een vrij pittig recept heeft en mijn kinderen, en ik trouwens ook (misschien nog wel erger) Bijna alles pittig vinden. (prikt aan mijn tong boeee)

Ik vond deze soep denk ik wel de allerlekkerste die ik ooit heb gegeten! als je 'm ook maakt tag je me dan? zou ik super leuk vinden.

 



Zelfgemaakte milde Currypasta.

Doe de ingrediënten in een vijzel of blender en giet het mengsel in een uitgekookte weckpot en bewaar dit in de koelkast.

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 tl citroengras poeder (stunned verse kan ook)
  • een stukje gember (geraspt)
  • 1 tl kurkuma
  • 3 tl kerriepoeder
  • sap van een halve limoen
  • grof zeezout
  • witte peper
  • 1 tl suiker

**Voor een pittige variant doe je er een pepertje naar keuze door**

 

 

 

 

ingrediënten Voor de soep:

  • 4 teentjes knoflook

  • 1 ui

  • blokje gember (die doe ik ook in de knoflookpers, superhandig)

  • blikje kokosmelk

  • 1 liter groente bouillon 

  • sap van 1 limoen

  • scheutje soja saus

  • 1 el suiker

  • 3 el kerrie poeder

  • 1 el kurkuma

  • rijst noodles

  • zout en peper naar smaak 

  • 3 el curry pasta

 

 

Voor de garnering:

  • in partjes gesneden tomaatjes

  • flink wat peterselie

  • gebakken uitjes

  • kroepoek

  • partjes limoen

  • Kokos krullen

  1. Fruit een uitje in olijfolie glazig doe er dan de knoflook en gember bij, ik doe dit nooit tegelijkertijd want dan verbrand de knoflook wat een vieze smaak geeft.
  2. voeg daar de kerrie, kurkuma, suiker en curry pasta bij en na een minuut of 2 (goed blijven roeren) doe je hier de kokosmelk, bouillon, sojasaus en limoen bij.
  3. laat dit zachtjes pruttelen voor een minuut of 10. 
  4. Ondertussen kan je de garnering klaar zetten in verschillende bakjes op tafel. je kan er ook taugé bij doen, boontjes, paprika, gekookte eieren en gebakken kippendij. (denk aan een saoto soep)
  5. op het eind doe je de gekookte rijst noodles erbij. (of ook in een bakje op tafel)

 

 

 

 

 

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen