Home » Hoofdgerechten » Seitan uit de oven

Seitan uit de oven Met pompoen broodjes

 Omdat ik nu sinds 1 maand vegetarisch eet probeer ik steeds nieuwe dingen uit, nu kreeg ik ineens erg veel trek in mijn - Kip uit de oven - en bedacht ik mij dat mijn moeder (die vegan is) mij laatst seitan liet proeven! in tegenstelling tot tempéh wat ik niet lekker vond, vond ik seitan echt verrukkelijk. Dus hier mijn vegetarische variant:

ingrediënten

  • Seitan
  • olijven
  • cherry tomaten
  • 1 pot zongedroogde tomaten met kappertjes
  • scheut rode wijn azijn
  • 1 bol knoflook
  • 4 rode uien
  • 2 rode punt paprika's
  • flink wat olijfolie
  • scheut water

 

Bereiding:

  1. snijd de paprika en uien in ringen en leg deze in een ovenschaal,
  2. leg daar ook meteen de tomaten, olijven en knoflook tenen bij (nog in de schil! dan heb je straks heerlijke gepofte knoflook) giet hier de azijn, de olie en het water op.
  3. Doe de zongedroogde tomaten met kappertjes in een kom en zet de staafmixer erop. Doe het door het uienmengsel heen in de braadslede.

 Doe dit 40 minuten in de oven, af en toe omroeren zodat er niks verbrand. De laatste 10 minuten kunnen de reepjes seitan erbij.

hierbij is het erg lekker om brood te eten want dat kan je zo lekker dopen uit de schaal zie: pompoen broodjes