Home » Hoofdgerechten » Roti

Roti

Ik voelde mij 6 jaar geleden heel culinair toen ik een pakje Roti kocht waar wat poedertjes inzaten, waar je alleen water bij moest gooien voor de saus. Toen zocht ik op een gegeven moment op of het ook anders kon, uiteraard was dat zo en gek genoeg bijna nog makkelijker dan uit een pakje. Ik had alles in huis!


Ingrediënten:
4 eieren
• 2 tenen knoflook
• 1 ui
• 500 gr aardappelen
• 400gr sperziebonen
• 3 eetl tomatenpuree
• 500 ml kippenbouillon
• 500 gr kippendij
• 8 roti vellen
• 2 el Komijn poeder
• 1 el paprika poeder
• 3 el kerrie poeder

Voorbereiding:
Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn. Snipper de ui en knoflook, Schil de aardappels en snij ze in blokjes. Maak de sperziebonen schoon en snij ze in stukken.

Bereidingswijze
Verwarm wat olie in een wok. Voeg knoflook, ui, tomatenpuree, komijn, paprika en kerriepoeder toe. Schep de aardappels en sperziebonen erdoor en bak even aan, schenk daarop de bouillon. Doe een deksel op de pan en laat in 15 min. Zachtjes stoven. bestrooi de kip met zout. Bak in een koekenpan de kip bruin. Doe de kip en de eieren na de 15 minuten bij de aardappels en bonen en laat dit nog 15 min. stoven. Kijk er even af en toe bij, roer door, proef, voeg eventueel nog wat water toe.

Verwarm de roti vellen in de oven (in folie) tot ze heet zijn.

 

Vega tip: laat de kip weg en doe er doperwten en wortels voor in de plaats.

1 stem