Home » Hoofdgerechten » Pizza

Pizza

 Deeg:

  • 500 gram bloem

  • verse gist 15 gram of 1 zakje droge gist

  • 100 + 180 ml water

  • 8 gram suiker

  • 10 gram olijfolie

  • 8 gram zout

 

Doe de gist en suiker met 100 gram lauwwarm water in een grote kom en laat dit even 5 minuten staan, dan doe je hier de bloem, het zout en de rest van het water (180ml) en olijfolie bij een kneed je het een kwartier lang tot het een mooi rekbaar en egaal deeg is. zet dit 40 minuten weg onder een warme/natte theedoek en laat het dubbel zo groot rijzen. 

Saus:

  • scheut olijfolie

  • 2 uien

  • 2 tenen knoflook (liefst gerookte)

  • 4 x ansjovisje op olie

  • 2 blikken ontvelde biologische tomaten

  • rozemarijn 

  • flink wat Italiaanse kruiden 

op de bovenstaande volgorde in een wok pan doen, na dat de uitjes en knoflook zijn gefruit. met de staafmixer erdoor en nog even 10 minuutjes laten pruttelen.

 

topping:

*altijd eerst mozzarella 

  1. kip koken en dan uit elkaar trekken met 2 vorken, opbakken in de pan met barbecue saus. daarover geraspte kaas.

  2. courgette, ui, tomaten.

  3. gorgonzola, roquefort en danablu

  4. gerookte ham, groene asperges, pijnboompitten, zongedroogde tomaten en mini mozzarella bolletjes.

 

 

maak 1 x een grote of 2 x een kleine ronde bodem van je deeg, rol hem goed dun uit met een deegrollen en vouw de randjes iets op, hier doe je olijfolie overheen. schenk de tomatensaus erop en bedek het met mozzarella, hier doe je dan je favoriete topping op, of gewoon lekker simpel alleen wat geraspte kaas.

ik vind het lekker om hierboven op nog wat Italiaanse kruiden te strooien, zet je pizza in een voorverwarmde oven van +/- 240 graden en kijk af en toe even tot de korts goud/bruin is.

 

 

0 stemmen