Home » Desserts » Muffins

Kuglóf muffins

Ik wilde eigenlijk Hongaarse kuglóf maken, wat een tulband cake/brood is maar ik had niet genoeg eieren in huis. Dus heb ik dit ter plekken verzonnen haha! Het is werkelijk verrukkelijk geworden en ook nog eens heel erg simpel om te maken.

 

• 3 el zonnebloemolie
• 15 gr cacaopoeder
• 2 eieren of 3 kleine
• 30 gr suiker
• 50 gr poedersuiker
• Snufje zout
• 125 gr gezeefde bloem
• 1 el bakingsoda 
• 125 gr roomboter op kamertemp
• 1 zakje vanillesuiker
• Schil (zest) van een sinaasappel of citroen
• hand vol rozijnen

Bereiding
1. Verwarm je oven voor op 160 hetelucht of 180 normaal
2. Besmeer je cupcakevormpjes in met boter en bestrooi deze met broodkruim.
3. Mix je eiwitten op en voeg de poedersuiker geleidelijk toe.
4. Mix hierna de boter, suiker, vanillesuiker en sinaasappel zest tot een fluffy massa, voeg het eigeel geleidelijk massa.
5. Spatel de twee mengsels samen en voeg de rozijnen toe.
6. Boven dit mengsel zeef je de bloem en bakingsoda.
7. Doe (in een beker) de olie samen met de cacaopoeder en meng dit rustig roerend door je beslag, zodat er een soort strepen ontstaan.
8. Giet dit in je 12 cupcakevormpjes en bak ze 15 minuten in je voorverwarmde oven.

Rating: 0 sterren
0 stemmen