Home » Desserts » Maanzaadcake

Mákos kocka

 

In Hongarije, waar ik geboren ben en nog steeds regelmatig kom, gebruiken ze in heel veel recepten maandzaad, gemalen met poedersuiker. dit klinkt misschien raar, maar probeer het eens uit, het is heerlijk!

Hier een heerlijke cake met maanzaad erin, lekker voor bij de koffie of s avonds als toetje

 

  • 130 gram bloem
  • 90 gram suiker
  • 70 gram gemalen maanzaad (dit kan je bijv doen met een bullet mixer)
  • 220  gram karnemelk

De bovenstaande ingrediënten kan je ipv te wegen ook allemaal als 1 cup doen

  • 1 el bakingsoda
  • rasp van 2 citroenen of sinaasappels
  • 2 eieren
  • 100 gram gesmolten boter
  • poedersuiker voor de garnering

Verwarm de oven voor op 175 graden en leg een met bakpapier bedekte ingespoten bakvorm klaar

springvorm van 20 ronde of vierkante, vierkant is leuker omdat je ze dan in vierkantjes kunt snijden en de letterlijke Hongaarse vertaling is maanzaad blokken.

 

kom 1: Doe de bloem, maanzaad, suiker en bakingsoda bij elkaar en roer dit door met een lepel.

kom 2: Mix de eieren, doe daarna de karnemelk en citroenschil erbij, dan doe je dit voorzichtig bij kom 1 terwijl je langzaam mixt tot alle meelslierten weg zijn. hier doe je de afgekoelde gesmolten boter bij en roer je het nog even door. doe dit in de bakvorm en zet hem 25 tot 30 minuten in de oven. prik er af en toe even in op het laatst om te checken of die gaar is. 

Als de cake is afgekoeld strooit je er poedersuiker op, eet smakelijk!

Rating: 0 sterren
0 stemmen