Home » Desserts » Carrot cupcakes

Carrot cupcakes

Ingrediënten

Voor de cupcakes:

  • 120 gram suiker
  • 125 gram zachte boter
  • 2 eieren
  • Merg van een vanillestokje
  • 2 theelepels bakingsoda
  • Snufje zout
  • Snufje kaneel en speculaaskruiden
  • 180 gram bloem
  • 5 eetlepels karnemelk
  • Hand vol rozijnen
  • wat dadels en walnoten in stukjes
  • 250 gr geraspte wortels
  • zest van een sinaasappel
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Mix op hoge snelheid de boter en de suiker door elkaar tot een luchtig geheel en daarna een voor een de eieren erdoor en de vanille totdat het een glad mengsel is.
  2. Voeg dan alle droge ingrediënten die gezeefd zijn bij elkaar en daarna bij het ei-mengsel, mix nu op lage snelheid totdat alle meeldraden weg zijn.
  3. Voeg nu de karnemelk, wortel en rozijnen, dadels, walnoten en sinaasappelschil toe door middel van een spatel.
  4. Vul je cupcake papiertjes (of zoals ik de siliconen vormpjes, ideaal) en zet ze
    +/- 20 tot 25 min in de oven.

Voor de boter crème mix je 120 gr roomboter met 40 gr poedersuiker
(ik heb rietsuiker vermalen tot poedersuiker)
en 100 gr gemalen walnoten met een snufje kaneel en wat Maple siroop en doe dat in een spuitzak, pas op de cupcakes doen als ze écht helemaal zijn afgekoeld.

0 stemmen