Home » Brood » Flammkuchen

Flammkuchen met gekarameliseerde ui en zongedroogde tomaten chutney.

flammkuchen 

deeg:

  • 250 bloem

  • 150 ml water

  • 1 zakje gedroogde gist

  • 1 tl zout, 1 tl suiker 

  • 1 el komijn poeder

  • sesamzaadjes

  • 2 el olijfolie

 

Doe het lauwwarme water in een bekertje met de suiker en het gist.

doe in een kom de andere ingrediënten, roer ze door en doe het gist mengsel erbij.

kneed dit goed door op een met bloem bestrooid aanrecht, en laat het deeg 45 minuten rijzen.

tussendoor verwarm je de oven op 225 graden. 

na het rijzen rol je ze super dun uit, dan heb je er 2 tot 3 rechthoekige plakken. doe ze in de oven en blijf checken om de zoveel minuten, als ze licht verkleuren kunnen ze eruit.

besmeer ze met monchou, daarop tomatenchutney en daarop de uien.

tomaten tapenade

check --> Spreads

  • gekarameiseerde uien 350 gram rode uien in dunne ringen gesneden

  • 350 gram rode uien in ringen gesneden

  • 5 el suiker 

  • 30 gram boter

  • scheut rode wijnazijn

  • snufje zout

 doe deze ingrediënten bij elkaar en zet ze onder een laagje water op het vuur, laat 30 minuten koken onder een deksel. daarna haal je de deksel eraf en plaats je het mengsel over in een koekenpan, bak het op tot het vocht eruit is en een lichtbruin kleurtje krijgt.